Acasa Flori si buchete

Flori pentru nunta, buchete si decor.

Decoratiuni

Vezi toate ofertele de decoratiuni

Aranjamente masa

Vezi toate ofertele de aranjamente masa

Flori si buchete

Vezi toate ofertele de flori si buchete

Lampioane si artificii

Vezi toate ofertele de lampioane si artificii

Baloane

Vezi toate ofertele de Baloane

Florile la nunta, buchete si decor.

Flori pentru masini, flori pentru decor, flori ca accesoriu de par, buchete pentru nasa, mireasa si domnisoare de onoare, flori pentru biserica, flori pentru cununia civila, cocarde si corsaje, flori, flori flori.

La nunta ta, ca la majoritatea nuntilor, florile sunt un element omniprezent. Ele dau un plus de rafinament si veselie nuntii tale pe langa faptul ca au valente estetice si creaza o atmosfera deosebita. Naturale sau artificiale, acestea trebuie selectate cu atentie, in ton cu stilul nuntii tale, aranjate deosebit si bineinteles, purtate cu mandrie.


 

Cum alegi florile pentru nunta?

In ceea ce priveste majoritatea florilor necesare pentru nunta acestea sunt selectate in functie de preferintele mirilor, insa in acord cu tema si stilul nuntii. Iti poti gasi sursa de inspiratie pentru crearea aranjamentelor florale pentru nunta in tema aleasa ori in anotimpul in care are loc nunta.

Desigur, ar trebui sa stii ca fiecare floare pe langa aspectul special ce il are, are si anumite semnificatii.

Flori de primavara sunt lalelele (putere, pasiune), zambilele (stabilitate), bujorii (sfiala), lacramioarele (dragostea pura, emotie, gingasie), freziile (inocenta), liliacul (prospetime, sentimente profunde), violetele (incredere, modestie, sinceritate), iris (credinta,intelepciune), branduse (devotament).

Vara te poti bucura de trandafiri care sunt simbolul dragostei, al pasiunii, crini (mandrie si puritate), lavanda (optimism), hortensii (iubire), gladiole si albastrele (sinceritate), floarea soarelui (triumful dragostei), nuferi (puritate si feminitate).

Florile toamnei sunt crizantemele (bucurie si adevar), calele (puritate, frumusete, mandrie), daliile (noroc), begoniile (grija si atentie), si brumarelele.

Iarna, ranunculusul, amarilys, alazeele si orhideele iti pot infrumuseta ziua si sunt simbolul iubirii si al frumusetii, gladiolele sunt simbolul diplomatiei si cameliile al norocului.

Avand in vedere aceste detalii, in functie de valentele estetice, cromatice si tipul aranjamentelor si al buchetelor ce doresti sa le ai la nunta, iti poti alege florile preferate.


 

Unde folosim florile la nunta?

Daca te-ai hotarat asupra tipului florilor ce vor fi incluse in nunta ta atunci trebuie sa stii cam unde sunt ele necesare.

Astfel, la o nunta se folosesc aranjamente florale nu numai ca ornamente pentru mesele invitatilor si masa de prezidiu ci si in decorarea masinilor, caz in care bineinteles masina miresei si a nasilor va fi cel mai deosebit impodobita.

Arcadele inflorate si stalpii pentru masa de prezidiu si intrarea in restaurant dau si ele o cu totul alta nota nuntii tale. Poti impodobi cu flori si intrarea in casa ta sau a mirelui, biserica unde va avea loc slujba religioasa si locatia cununiei civile.

Lumanarile de cununie pot prezenta si ele minunate aranjamente florale.

Cocardele sunt flori singulare ce se pun in piept invitatilor, de diferite marimi in functie de gradul de rudenie. Astfel mirele, nasul si nasa vor avea florile cele mai mari, urmand parintii si bunicii, iar apoi fratii si surorile.

Ei vor purta flori deosebite fata de cele ale restul invitatilor, ce vor fi identice. Poti opta pentru renuntarea la corsaje pentru domnisoarele de onoare si sa le oferi si lor o floare de pus in piept, de asemenea facand parte din categoria florilor deosebite.

Referitor la buchetele de nasa si cele de mirese, acestea pot fi circulare, rectangulare, curgatoare, din flori naturale proaspete sau uscate ori artificiale (asa cum pot fi de altfel toate aranjamentele florale pentru nunta).

Buchetele de mireasa se obisnuieste sa fie din flori albe, insa poti indrazni sa adaugi pata de culoare ori sa ai un buchet de o culoare complet diferita de clasicul alb ca neaua. Buchetul nasei sau buchetele domnisoarelor de onoare pot avea, la fel ca buchetul miresei, orice culoare dorita. In plus, pot fi adaugate perle sau paiete, scoici sau alte elemente decorative pe aceste buchete.


 

Alegerea florilor ce vor constitui buchetele si aranjamentele pentru nunta este o placere. Profita de aceasta ocazia si acorda-ti rasfatul cuvenit.